lauantai 15. joulukuuta 2012

Hei nyt leivotaan, kakkuja ja kakun koristeita, ihan mitä vaan ja ihan tekemisen ilosta!
Leivontaa mä olen harrastanut aina, myös kakun koristeita on tullut väsättyä joskus nuoruudessa, mutta varsinainen kipinä asiaan syttyi pitkällä sairaslomalla koipi kipsissä , kun piti keksiä jotakin käsillä puuhattavaa. Seikkailin netissä ja lueskelin ajankuluksi blogeja, ja silmiin sattui useampikin leivontablogi jossa oli ihania kakkuja ja taidokkaita koristeita. Siitä se ajatus sitten lähti kun piti tehdä kakku ja päätin väsätä siihen kukkia koristeeksi, ja voipahattu, koukkuun jäin! Tämän jälkeen onkin syntynyt yhtä ja toista koristetta, itselle sekä kavereille, mutta erityinen intohimo on tuo vauvakoristeiden tekeminen ristiäis/nimiäiskakkuihin, ne nyt vaan on niin lutusia nuo vauvajutut :D

 Sokerimassa- ja marsipaaniruusujahan voi tehdä monella tyylillä ja tekniikalla, tässä se perinteinen lehtikerrallaan tekniikka.
 Pikkuhiljaa näitä syntyy lisää ja lisää..
Lopulta saavutetaan riitävä määrä  sokerikukkasia jotta niille pitää tehdä alle kakku :)
Tälläkertaa syntyi kakku jossa  täytteenä persikkapyre ja kinuskivaahtorahka, päällä kinuskikuorrute ja ehta kermavaahto, pinkit raidat maistuu mansikalle , ja eikun juhlimaan ;)

Aiemmin tulikin mainittua siitä intohimosta valmistaa ihania ristiäiskskun koristeita, eli 3D vauvoja sokerimassasta, laitanpa tähän muutaman vesselin näytille, näissähän on vaan mielikuvitus rajana!
Tämä prinsessa on suuremmasta päästä, suureen kakkuun, painokin on vauvalla 60 gr, eli ei huku suureenkaan kakkuun
Pienimmät 3D vauvat painavat alle 20 gr, ja koko onkin nähtävissä kun vertaa tulitikkuun

Poikavauvan kakkuun  koriste Tyttösten kakkuihin tietenkin  vaaleanpunaista, mutta miksei myös lilaa :)

Joulukakkujen koristeet on vielä osittain teon alla, ja itsenäisyyspäivän kakku on kadonnut parempin suihin
Lippu oli pakko saada kakkuun, tietenkin, kun kyse oli itsenäisyyspäivästä, hiukan tuo lippu heittäytyi haasteelliseksi, mutta tuli siitä ainakin tunnistettava jos ei niinkään hieno :D

Joulukoristeissa suosiossa on joulutähdet, jouluruusut ja lumihiutaleitakin helmiäispinnalla olen tehnyt, jotaki joulunpunaista voisi tietysti vielä tekaista ihan ittelleen, näitä on mennyt lähinnä muille, saas sitten nähdä millaisten leivonnaisten pintoja ne koristavat lopulta :)